Wat is KidsTennis?

KidsTennis is het Tennis Vlaanderen-opleidingsconcept voor kinderen vanaf 3 jaar. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma's kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier, hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.

Hoe zijn de kleuren opgebouwd?

In tennis speelt je klassement een belangrijke rol, maar dit is voor jonge kinderen nog niet van toepassing. Nochtans is het belangrijk op iedere leeftijd een gevoel van vooruitgang te ervaren. De 5 KidsTenniskleuren zorgen ervoor dat er naar een doel kan gewerkt worden.

Spelen naast de les?

Om goed te leren tennissen, beter te evolueren en vooral om met enthousiasme te blijven tennissen, is het belangrijk dat je kind ook naast de lessen voldoende kan spelen:

  • Stimuleer je kind om met een vriendje of vriendinnetje te gaan tennissen (vrij spelen)
  • Speel zelf eens met je kind
  • Doe mee aan extra tennisactiviteiten van de club
  • Laat je kind deelnemen aan een Kids Toertornooitje (alle kleuren), het Feest van Kastaar (alle kleuren), de Ethias Tour (oranje en groen), de Jeugdinterclub (oranje en groen) of het Feest van de Jeugd (alle kleuren). Dit zijn activiteiten en competities voor alle niveaus op initiatief van de federatie in samenwerking met enthousiaste tennisclubs.